söndag, juni 01, 2008

En lång snabbresumé...

Magsjukan har återigen tagit över vår familj. Hur många gånger kan man åka på den här skiten? Även om det just den här gången var svårt att bli helt uppgiven eftersom vi inledde helgen på ett sånt strålande sätt. Vi hade troligtvis årets finaste dag uppe i stugan vid Lagmanshaga i fredags och gick runt och bubblade på om hur otroligt bra vi har det och så toppen allt är bla bla bla. Sådär gick vi på från fredag kl 14, eller nej 15 förresten, (för mellan 14 och 15 var vi osams om packningen och tiden och alla andra saker när vi ändå var igång). Men kl 15 när vi kom fram till sjön och stugan gick det över. Det går inte att vara osams där uppe. Det är för vackert. Sjön var spegelblank, vattnet var hundra grader varmt och barnen badade mellan kl 15 och 20. Inte ett utbrott på hela dagen.

Avslutade kvällen med att gå bort till stranden alla fem och ha längdhoppstävling i sanden och bada kvällsdoppet. Sen grill och en öl på bryggan i solnedgången. Idyllen fortsatte genom natten och en bit in på morgonen tills Jack började kräkas. Sen gick idyllen in i ett mörkt mörkt jättemörkt moln. Men å andra sidan hade vi haft en väldigt rättvis dag innan som fick väga upp detta bittra magsjukedrama som av tradition brukar sätta klorna djupt och hårt i vår familj.

Så denna dag har vi tillbringat utomhus, under ett parasoll och inne över en toalett. Det är så oändligt mycket lättare att ha spysjuka på sommaren. Dessutom på dagtid och med barn som har lärt sig säga till innan de ska spy. Den varianten är ny för oss så det får vi väl vara nöjda med. Spysjuka går ju iallfall över. Någon gång.

Nea är en solstråle som vanligt. Jag och Micke har haft varsin 3-åring i knät som spytt omlott hela dagen, och hon har bara krupit runt i trädgården och pratat för sig själv. Ungefär så.

Tjejmiddagen i torsdags var jättemysig, som vanligt. Badade först och åt och drack sen. Satt ute på Bryggan till klockan var nästa 23 och det var varmt. Eventuellt hade det pyttelite med vinet att göra för det var kallare kl 21 än 23. Luften alltså. Inte vinet.

Kvällsdopp fredagkväll, idyllen är fortfarande - idyllisk...

...innan...

...verkligheten knockar oss igen. Små sjuklingar vilar ut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Familjen i Halland tackar för att det bloggas så friskt i Sveriges vackraste stad - känns nästan som om vi är hos er! Ella vill gärna träffa Nea snart, Jack och Love också fast hon är lite rädd för dem.

Hilsen från Kungsbacka

Nina sa...

Du saknas här!! Ni allihop. Det finns hus till salu, flytta hit!! Jonas kan konvertera till Elfsborg och jag lovar passa Ellabella så ofta du vill. Vi ses snart. Kramkram