söndag, juni 22, 2008

Midsommarhelgen i bilder

Äntligen midsommar. För midsomrar firas vid kusten och dit längtade vi allihop. Men, och ett stort men. Man kommer inte till kusten utan att behöva gå igenom packningsfasen. Efteråt konstaterade dock Micke att den hade gått jättebra, själv var jag totalt sönderstressad. Men börjar man 3 timmar innan man ska åka så blir det såklart lite pyrt tidsmässig

Om packningsfasen är jobbig så är inpackningsfasen spännande. Kommer allt få plats, hur många gånger kommer vi behöva packa om...? Den här gången gick det hur bra som helst med flera meter kvar till biltaket. Och då ska man veta att i den här högen ligger fiskespö, andasvadargrejjer, bobbycarar, sparkcyklar, bollar till förbannelse, kläder för sol, regn, halvsol, halvregn, badväder, blåsväder. Allt.

Lillasyster petade vi in i framsätet ihop med...

...chaffispappan. Han funderade och funderade och...

...sen var vi plötsligt framme vid restaurangernas restaurang. Som får 5 Dowrar av 5 möjliga. Eventuellt något litet minus för leksakerna i Happy Meal som i sann Micke-anda lämnades tillbaka med en kommentar i stil med "sån skit etc etc..."! Alla barn åt som hästar. Städpersonalen fick sätta in extrapersonal för att sanera efter oss men det fina med restauranger är att man inte behöver bry sig.

Fram kom vi och upp packade vi och trångt blev det. Men efter att ha burit ut en del av stugans möbler i bagaget på bilen så löste det sig väldigt bra ändå. Neas resesäng tog upp halva stugan men vet ni hur mycket roligt man kan ha i en resesäng? Man kan låtsas att man är gäddor och fiska upp varandra. Man kan lägga ett täcke över så blir det en koja. Man kan brottas i den. Och man kan sova i den. Faktiskt.

Sen blev det midsommarafton och fotbollsträning med Peter Svensson. Av någon anledning har han blivit en stor idol i yngre delen av vår familj. Fråga dem vilket märke han har på sina fotbollsskor och de vet. Fråga dem något om fotboll. Och de vet. Tror de. För fel, det har de aldrig mina killar.

Peter och Peter stog för midsommargrillningen och fick ta skydd under trädet i brist på bättre. För regnade gjorde det såklart. Det är lag i Sverige på att det ska regna på midsommar.

Och som det regnade och regnade och regnade och efter en hel fömiddag inuti vår lilla stuga gick vi ner till havet och kollade efter hajar. Man kan även se hur långt ut i vattnet man kan gå innan det blir vatten i stövlarna. Trots piskande regn på vertikalen bet änglaungarna ihop och hade jättekul. Men får inte roligare än man gör sig.

Och det är klart att man inte vet hur roligt man kan ha i en vattenpöl förrän man har provat. Jack hade simskola utanför stugan.

Sen tog midsommarhelgen slut och jag åkte hem. Själv. Micke och barnen stannar kvar några dagar. Och DET känns helt knasigt. När senast var jag ensam i mitt eget hus? Det var definitivt innan alla barn kom. Så nu ska jag njuta.

Inga kommentarer: