torsdag, oktober 23, 2008

Sophålan - ett underskattat vardagsnöje



Slutade tidigt idag och hämtade tre piggelinbarn på dagis vid halv ett. Åkte hem och tog på "jobbarkläder" och arbetshandskar och tog sen hand om all skit som förflyttats från källaren till garaget. Jack och Love gjorde en föredömlig insats och var väldigt nöjda med vilka starka "jobbarkillar" de var. Mamma kom också förbi och gjorde ett rejält handtag bland skräpet. Först åkte hon en vända, sen åkte jag och killarna, först till ICA för att panta tiotuen burkar och sen till tippen för att slänga allt från tjock-tvn till gamla tegelstenar och trasiga leksaker. De bar och bar och kastade och kastade och frågade och frågade och att ha dem med till tippen är betydligt roligare än att åka själv. Sen åkte vi hem och gjorde våfflor som vi bjöd mormor och morfar på. Det är man värd efter timmars slit i ett stinkande garage. Ni skulle förresten se spindlarna som bor där, i stinket. De är stora som dasslock och väser högt.

Lekte lite i kuddhögen. Jack och Love leker fiskare och gädda. En är gädda och den andre står i soffan och försöker dra upp "gäddan" och säger saker som "det är nåt stort på gång" eller "kolla, den väger 11,1 kg". Nea förvånade alla genom att gå och bajsa själv på pottan. Tänk den dagen även hon slutar med blöja. Vi har redan i och med Jack och Love slutat reducerat sopberget med 80%. Det är helt tokigt vad sällan vi behöver köpa blöjor nuförtiden. Innan gjorde vi åt minst 18 blöjor/dag.

M kom hem från jobbet, körde lite skotträning på övervåningen och åkte sen och spelade biljard med Brorsson. Därefter följde daglig procedur; bad, lite Pippi på tv, tandborstning, saga och läggdags. I med en tvätt, och på med en kanna te och nuuuu ska jag inte göra ett endaste röjj till utan sitta på min plattrumpa och tigga till mig lite axelmassage från biljardkillen som sitter i soffan och äter kycklingklubbor just nu.

Och där gick vi i mål för dagen. Sov gott alla. Vi hörs imorgon.





Inga kommentarer: