lördag, november 01, 2008

Veckans citat:

"Har man överlevt det 30-åriga kriget kan man lika gärna hålla ihop resten av livet".
Jag återkommer till detta...

Den stora kalashelgen har inletts med dunder och brak. Ett precis lagom vilt 3-årskalas hos Emil som bor några hus längre bort på gatan. Killarna tog sina racerhojjar (trehjulingar...) och mc-handskar (skidhandskar) dit. 8 st 3-åringar hade glass/bulle- och buspartaj i några timmar innan vi hojjade hemåt för att packa in oss i bilen och åka till Limmared och farmor och farfar för att fira deras 37-åriga bröllopsdag. Absolut något man ska fira. Eller som min svärfar skrockade under middagen;
"Har man överlevt det 30-åriga kriget kan man lika gärna hålla ihop resten av livet".

Vi var där allihop. Alltså även Chrille, Marina och minkusinen Eddie-Lee, som inte är så liten längre men fortfarande jordens snällaste unge. Och söt. Såklart! Supergod mat, efterrät, em-kaffe, och kvällste. Bus och mys och lungt och skönt. Lite go julaftonsstämning sådär.

Åkte ner till gammelfarmor Gerda och gammelmorfar Lennart en stund efter middagen och sa hej. Farmor Gerda 95 är världens tuffaste farmor Gerda. Hon har full koll på fotbollsvärlden, iallafall Italien, England och allsvenskan. Vilket är en bra bit mer än jag har. Morfar Lennart piggnade till när vi kom och barnen använde hans säng som studsmatta innan vi studsade tillbaka hem till farmor och farfar för kvällste, macka och godisjakt. Och fotboll på tv såklart. Den är helig i Dowerfamiljen.

Sen in i bilen och hem till U-hamn igen för att ladda om inför 4-årskalas hos vår guddotter Ebba imorgon. Killarna har valt sin present själva och jag har valt min och Mickes. Det är ingen vild gissning att hon troligen kommer bli gladast för killarnas. I morgon. En vacker dag uppskattar hon kanske även vår :-)

Svensson och Zlatan i någon form av träningsmoment.

Inga kommentarer: