lördag, juni 06, 2009

Att leta kompisar

Nää vilket förfall, blogg mitt på dan. Men håller på att röjja lunchen vilket ju är rätt trist. Och så står datorn här och lyser och den lockar ju mer. Tyvärr. Så jag tänkte bara säga hej.
Jack och Nea är där uppe och leker med grann-Anton. Jack har varit ute och letat kompisar hela dagen. Han har en liten lucka i det här med "hur man gör när ingen är hemma". Han gick först till Anton, öppnade dörren och stövlade in. Slängde alla sina kläder på golvet i hallen och gick upp till Antons rum och började leka. Enda felet var att ingen annan var hemma mer än husets pappa som var ute i trädgården och jobbade.
Sen gick han vidare upp till Emil för att kolla om de var hemma. Där hade han gjort samma sak. Öppnat dörren, tagit av sig och gått upp på Emils rum. Resten av familjen satt i köket och åt och så bara en skugga dra förbi utan att säga hej. Som sagt en liten lucka...
Micke och Love är i stugan och snickrar trappa, lägger i brygga och kollar när farfar målar. Vi andra har hunnit avverka en fika på stan, en tur till stallet, ett ogräsrens och allämnt röjj. Laddar nu för kvällens match och undrar om det är sverigetröja som gäller ikväll. Josse, dresscode?

Inga kommentarer: