tisdag, december 08, 2009

The last napp

Lukten av nybakad sockerkaka mötte oss i dörren. Det, en skällande Sigge och en fantastisk mormor. Så mysigt att komma hem till ett upptänt hus och nybakat fika.

Sen dags för nästa big issue för dagen. Nea hade vunnit en tävling och skulle få hämta ett paket hos tomten på stan klockan 17.30. Som den tuffa brutta hon är så nöjde hon sig inte med det utan hon skulle lämna napparna till denne snälle tomte samtidigt. Det kom hon på själv idag några timmar innan. Sagt och gjort, vi gick rundan i huset och samlade in de nappar vi kunde hitta. Förpassade dem ner i en plastpåse och gick ner till stan.
Nu föll det sig lite oturligt att tomen inte kom. Istället dök Daniel Göök från Näringsliv Ulricehamn upp för att dela ut paket. Inget ont om Daniel Göök, men någon tomte är han inte. Nea höll stadigt i sin påse med nappar och undrade var tomten tagit vägen. Men efter lite övertalning så blev det så till slut att Nea lämnade sina nappar till Daniel som i sin tur lovade att lämna dem till tomten när han kikade förbi nästa gång. Lite udda kan man tycka men funkar det bara så spelar det väl mindre roll. Jack och Love lämnade sina till ugglemor. Nea lämnade sina till Daniel Göök.


Så fick hon också sitt paket. Stort och tungt. Och som toppen av denna supereftermiddag tittade vi in till Lena, tillika moster, frissa och vår personliga socialhjälp, som fick klippa luggen och spraya med glitterspray.



Mycket funderingar på vägen hem om innehållet i paketet. En barbiedocka var den hetaste gissningen. Förväntan.
Väl hemma igen satt nästa överraskning i soffan och väntade. Farmor och farfar på visit innan bion började för att säga hej och lämna julklapp från gammelfarmor Gerda. En VM-boll till killarna och en Nike-tröja till Nea. Omedelbart och uppriktigt uppskattat av alla parter.
Det stora paketet öppnades och visade sig innehålla ett familjespel. Från 10 år och uppåt så vi får avvakta en sådär 5-6 år till. Såg roligt ut. Kan säkert komma till användning. Lill-Nea såg lite förvånad ut men lika nöjd ändå.

Och hur gick det första kvällen utan napp då? Bra ända fram till klockan åtta. En halvtimmes ångest och sen la hon sig jämte Mike framför tv:n och tröstades. Och med tanke på hur knäpptyst det är där uppe så är det fler än en som sover. Hoppas nu natten håller sig lika lugn. Jag behöver sova!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nea är ju helt underbar! Och du skriver så himlans bra! Gick det bra sen i natt?
Kram Annika

Nina sa...

Det gick väl hur bra som helst. Fram till klockan fem. Då kom ångesten krypande så jag låg och killade henne på ryggen till väckarklockan ringde. Och sen har det gått jättebra resten av dagen. Och även ikväll. Trodde de sov nu men jag hör två små tomtar i trappan. Jack som hjälper Nea ner. :-)

Amin sa...

Underbart! Blev Daniel förvånad när han fick ta emot en påse nappar? Tur att Nea litade på honom... Så sött!!