söndag, februari 14, 2010

Babbel

Vattkoppor har kommit och vattkoppor har gått den här veckan. Jack och Love fick dem exakt samtidigt. Nea som för det mesta vägrar göra som någon annan har naturligtvis hoppat över även detta.
Ingen höjdarvecka att ha sjuka barn på, men vilken är det? Lyckades till slut få i hamn Stockholmsresa genom att efter lite barnvaktspussel hinna med em-tåget i torsdags. Möbelmässa och massa annat kul på agendan. Har tyvärr inte en enda bild. I-phone är cool men bilder inomhus är den inte bra på. Hemma igen vid tre lördagnatt. Tassar in i sovrummet och somnar på två röda jämte Micke.

Lördag drar igång med buller och bång. Micke spelar morgonfotboll. Långfrukost. Fm-fika/halvlunch på stans enda fik med lekavdelning. En liten hörna med några böcker och plastgrejjer. Men det funkar. Tillbringade em i stadsparken med grannfamilj och barn. Kände tröttheten slå till med full kraft och fick vackla hemåt för att göra (värma rester) lite middag. Sen var frågan; Gå och dra en filt över huvudet och sova i hundra timmar eller göra något. Valet föll på göra något. På med mössor och långkallingar och upp på vinden allihop. Där är det inte sommarklimat. Röjjde i flera timmar och kände hur mycket enklare det blev att andas när röjjet var klart. Befriande. Nu vet vi vad vi har däruppe och dessutom finns det HUR mycket plats som helst över. Dags att åka på loppis igen!!

Alla hjärtans dagen blev fin den också. Fick en go sovmorgon och väcktes av tre små tassande ungar som bar på mackor, kopp med tepåse och en termos med varmt vatten. Tjusigt. Kände mig som drottningen av Saba. Frukost på sängen är min favoritgren.
Sen följde ett ganska arketypiskt upplägg i familjen Dower. Det blir bråttom. Vi har lovat barnen åka skridskor i ishallen. Kollar när den stänger. Oj då, om en timme. Alla fem går i pyjamas, bordet är fullt av pärlor och pärlplattor, frukosten knappt uppäten. Skapligt bråttom med andra ord. Allt lämnas i kaos. Jag upprepar ordet bråttom som ett mantra för barnen som är motiverade och därmed klär på sig själva tack och lov. Vi hinner upp till de sista 25 minutrarna. Avslutar med att käka kexchoklad och kolla isprinsessorna som tränar. Hem, lunch, ICA. Är fikasugen och ringer in brorsan med familj och mamma/pappa. Vispar ihop en kladdkaka tillsammans med mina tre medhjälpare som i vanlig ordning våldför sig på degkrokar och slickepottar. Och i slutänden även bunken. Fikar. Spelar fotbollsmatch med Jack och Love i vardagsrummet samtidigt som jag för en diskussion med M om hur vi ska möblera om. Vi är inte eniga. Det är vi inte. Inte alls. Men vi jobbar på det. Love vinner matchen.

Pannkakor till kvällsmat, inser att hela helgen varit en sockerchock. Men från och med imorgon är det sportlov och M är hemma med miniligan hela veckan och han har en något striktare syn på socker än jag. Så i slutet av veckan är de nog avvänjda igen. Lagom till lördagsgodiset.

2 kommentarer:

Niclas sa...

Iphonen. Kolla in min bild med samma telefon, helt crazy färger. Fattar inte hur det gick till. Bra vecka Nina. Fast visst skulle ni kunnat klämt in några till på festen, kändes lite luftigt =). Inte. Det var kanon.

h. sa...

:) / Hanna